Recension av Ritter skärmaskin Markant 01

Vår familj älskar att göra egen pizza och då har vi ju för hand fått skiva en del av det som ligger på pizzan som tex svampar, korv m.m.

Då vi brukar göra ganska många pizzor på en gång så blir det en hel del skärande, och ofta har vi sagt att ”vi borde ha en skärmaskin”, men sedan har vi som vanligt fortsatt med kniv, tills för några veckor sedan då vi faktiskt slog till och införskaffade oss vår första egna skärmaskin 🙂

Efter lite surfande på nätet i forum m.m. så kom vi fram till att vi ville ha en skärmaskin av märket Ritter då denna fått mycket positiva omdömen på olika sidor.

Vi fick snabbt hem paket med skärmaskinen som heter Ritter Markant 01.

Till att börja med så undersökte vi klingan, då vi läst om att på vissa skärmaskiner så kan just klingan vara väldigt tunn och att den då slits väldigt snabbt. Men denna klinga kändes inte tunn och det var tyngd i den, kändes att det var kvalitet.

Den släta klingan som är ett extra tillbehör är speciellt lämplig för kött, korv och skinka.

Och dessutom var den väldigt vass, vilket är en fördel när man på ett smidigt sätt ska skiva något.

Skärmaskinen Ritter Markant 01 består endast av några få delar, vilket är skönt.

Något som är mycket bra med skärmaskinen är att den går att fälla ihop när man inte använder den, vilket gör att maskinen tar mycket liten plats och kan förvaras i tex en kökslåda.

På sidan sitter ett reglage som man enkelt justerar klingan med, för att välja vilken tjocklek man önskar. Reglaget ger ett stadigt grepp då det är mönstrat vilket är viktigt om man skulle vara blöt om händerna. Skivtjockleken är upp till 14 mm.

Strömbrytaren var enkel att använda då man fick ett bra grepp.

Det gick snabbt att montera ihop skärmaskinen, vi behövde inte använda instruktionen men för den som vill göra detta så visar den steg för steg hur man på ett enkelt sätt monterar den.

Skärmaskinen Ritter Markant 01 tar även väldigt liten plats då den är utfälld och används.

Under skärmaskinen sitter det rejäla sugproppar vilket gör att den sitter fast väldigt bra på tex ett köksbord eller på diskbänken.

Vid första testat av denna skärmaskin så valde vi att skiva champinjoner samt korv som vi skulle ha till pizzan. Vi valde dock att använda den klinga som följde med maskinen, dvs den vågtandade.

Vi trodde att det skulle vara svårt att använda skärmaskinen i början innan man var vad vid den, men det var väldigt enkelt och gick snabbt att skiva champinjonerna till perfekta skivor. Då dessa skulle ligga på en pizza så valde vi att göra dem lite tjockare för att de inte skulle brännas så lätt i ugnen.

Fantastisk skönt att slippa använda kniv, detta går så fort och är roligt 🙂

Nästa sak att skivas var korven.

Även här gick det som en dans och vi valde att göra lite tjockare skivor då den också skulle ligga på pizzan.

Skärmaskinen är mycket enkel att rengöra, man lossar klingan och övriga lösa delar och sköljer dessa under varmt vatten.

Efter vår första test så har vi använt skärmaskinen flera gånger, vi har den framme på bänken. När vi skivar påläggskorv så gör vi supertunna skivor, även det blir med perfekt resultat. Och för ett tag sedan så skivade vi en s.k. miniskinka och gjorde pålägg.

Det finns många användningsområden för Skärmaskinen Ritter Markant 01.

Vi är verkligen nöjda med skärmaskinen och kan varmt rekommendera den till alla som vill ha en bra produkt och som tar liten plats.

Inköpsställe: Adesso.se
Direktlänk till produkten Ritter skärmaskin Markant 01


Gilla Prylguiden på Facebook – klicka här
Följ oss på Instagram – klicka här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *