Recension av vinteroverall

Nyligen så införskaffade jag mig en vinteroverall, något som jag funderat på länge. Efter lite efterforskningar på nätet i forum osv, så kom jag fram till att den var en vinteroverall från det danska klädmärket Lyngsøe Rainwear som jag ville ha.

Jag beställde overallen från en svensk återförsäljare som levererade mycket snabbt.

Första känslan av vinteroverallen förutom att den är snygg, var att det var lite tyngd i den, inte så där lätt som vissa billiga overaller kan vara, då det känns som de knappt har något foder. Det kändes direkt att detta var en overall av kvalitét.

Det finns många bra fickor på overallen, där man kan förvara nycklar, mobiltelefon m.m.

Fickorna har kraftiga blixtlås samt kardborrband.

På knäna sitter det CORDURA® vilket är 10 ggr starkare än bomull och 3 ggr starkare än en vanlig polyesterfiber. Detta ger en fantastisk slitstyrka.

Det finns plats för knäskydd om man skulle behöva använda det.

Vid benslutet finns en praktisk kardborrejustering.

En kraftig dragkedja gör så att man kan öppna benen på sidan.

Stora fickor även på baksidan av overallen.

Det finns många bra reflexer på flera ställen, både fram och bak.

På insidan av overallen finns en lämplig och diskret ficka, perfekt om man vill förvara pengar, kort eller annat.

I armhålorna finns en liten dragkedja för ventilation.

Luvan är enkel att justera storlek efter behag.

Luvan som är avtagbar har en smart stängning för munnen för att slippa andas in kylan.

Vinteroverallen är mycket skön att bära och smidig att röra sig i. Att skotta snö blev plötsligt så mycket enklare när man slipper att frysa.

Likaså att bygga snögrottor med barnen gick som en dans 🙂

Vinteroverallen värmer mycket bra, vid ett tillfälle var det -24 men jag frös inte alls.

Den är också väldigt vattentålig, jag var ute med barnen en dag i slaskigt väder och overallen fick mycket vatten på sig, men det var inget som gick igenom, helt torr under, kanonbra!

Det är inga problem att sitta direkt i snön utan sittunderlag. Som längst satt jag 30 minuter i snön ( vid -17 ) utan att frysa om baken 🙂

Jag lånade vid ett tillfälle ut overallen till min bror som åkte iväg med snöskoter för lite pimpelfiske, och hans betyg var toppen. Han var mycket nöjd med overallen och kommer att köpa en egen inom kort.

När jag har använt overallen så har jag inte behövt ha tjocka kläder på mig under, jag har endast haft t-shirt och långkalsonger. Overallen värmer mycket bra och är vattentålig. Dessutom är den så smidig och skön att använda. Jag är så otroligt nöjd med overallen!

Den här vinteroverallen Lyngsøe Rainwear passar till alla som vill slippa frysa och som vill ha ett plagg av högsta kvalité, för många tillfällen. Den passar lika bra för privatbruk som för olika yrken där man inte vill frysa. Och dessutom säljes den till ett mycket bra pris.

Övrigt:
Vattentäthet: 5000 mm.
Andasvärde: 3000 Mvp.

Jag kan varmt rekommendera denna härliga vinteroverall.

Inköpsställe: Netshirt.se
Direktlänk till produkten Grå/Svart Vinteroverall | Herr
Direktlänk till samtliga overaller klicka här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *